Rendszerüzenet

Facebook

Twitter

©2024 FOME
Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete

Hétfőtől - Péntekig

díjmentes fogyasztóvédelmi tanácsadás

+36 80 496 001

info@fogyasztovedok.hu

Facebook

Egymásra épülő sikeres pályázatok a fogyasztók tájékoztatásáért

Egymásra épülő sikeres pályázatok a fogyasztók tájékoztatásáért

2018. 06. 27. - A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) immár harmadik éve valósította meg a fogyasztók online tájékozódását segítő pályázati programját az Innovációs és Technológiai Minisztérium (korábban Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) pályáz

A fogyasztói attitűdök átalakulása, az információs társadalom kiszélesedése nélkülözhetetlenné tette a fogyasztóvédelmi tevékenységek újragondolását, egyszersmind a hiteles és megbízható fogyasztóvédelmi tájékoztatást az online felületeken. Egyre többen használják a közösségi médiát a vásárlásaikkal kapcsolatos tájékozódásra, és a felmerülő problémák megoldására. Ma már nem csak a fiatalok, vagy tehetősebbek, hanem az idősebb, kiszolgáltatottabb fogyasztói rétegek is előszeretettel vásárolnak az interneten. De nem csak a vásárlási, a tájékozódási és problémamegoldási stratégiákat is alaposan átformálta a közösségi média. 

A fogyasztók számára ezért létfontosságú, hogy jogaikról, igényérvényesítési lehetőségeikről és a tudatos fogyasztói döntésekhez szükséges információkról gyorsan, megbízható forrásból tájékozódhassanak. A FOME ezért azt a célt tűzte ki, hogy az új kihívásokra reagálva aktív tájékoztató tevékenységet végez a közösségi médiában, hiteles és a fogyasztók széles tömegeit elérni képes szervezetként. Ehhez szükség volt a fogyasztóvédelemért felelős minisztérium helyzetfelismerésére is, hiszen a pályázati prioritások kijelölése lehetővé tette az Egyesület számára a fenti célok megvalósítását. A harmadik éve tudatosan egymásra épülő pályázati programok során a Minisztérium és a FOME együttműködésének köszönhetően több százezer emberhez jutottak el ismeretterjesztő írásaink, termékekről és szolgáltatásokról készített tesztjeink, aktuális problémákkal vagy épp veszélyekkel kapcsolatos felhívásaink. Facebook oldalunk ma már az egyik leglátogatottabb fogyasztóvédelmi témájú hazai oldal, ahol fogyasztók és vállalkozások egyaránt feltehetik kérdéseiket, vagy jelezhetik észrevételeiket. 

Az elmúlt időszakban különösen népszerűek voltak használt-autó vásárlással kapcsolatos cikkeink, rengetegen kedvelték az eldobható borotvákról, vagy épp a nyári táborok tájékoztatási gyakorlatáról készült tesztünket is. A „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása" (FV-I-18) tárgyában kiírt pályázat keretében a 2018-as évben is lehetőségünk nyílik e munkánk folytatására, amelynek köszönhetően a korábbi években elért eredményekre építve, azokat felhasználva végezhetjük tovább fogyasztóvédelmi munkánkat.